Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Vize ilçesinde yem bitkileri üreticilerinin tarlalarını denetledi. İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tenekeler Yağ Güğümler Süt Dolsun" projesi çerçevesinde %50 hibe ile verilen Macar Fiğ ve Yem Bezelyesi tohumlarını eken üreticilerin arazileri, İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından kontrol edildi.

Denetimler sırasında, bitkilerin fenolojik gözlemleri yapılarak üretim süreci hakkında bilgi alındı. Bu kontroller, proje kapsamında desteklenen yem bitkilerinin verimliliğini ve kalitesini artırmayı hedeflemektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yerel çiftçilere destek sağlayarak tarımsal üretimin geliştirilmesine yönelik çalışmalarına devam etmektedir.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; ‘’Vize ilçemizde yem bitkisi ekili araziler kontrol edildi. İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Tenekeler Yağ Güğümler Süt Dolsun” projesi kapsamında, %50 hibe ile verilen Macar Fiğ ve Yem Bezelyesi tohumlarını tarlalarına eken üreticilerimizin arazileri, İlçe Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından kontrol edilerek, bitkilerin fenolojik gözlemleri yapıldı. Üretim süreci hakkında bilgi alındı.’’

Lüleburgaz'da engelli rampası krizi Lüleburgaz'da engelli rampası krizi

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay