Kırklareli Valisi Birol Ekici, Türk Kızılay’ının 156. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ekici, mesajında, Türk Kızılay'ının aziz milletimizin yardımseverlik duygularının sembolü ve büyük barış medeniyeti birikiminin anlamlı bir tezahürü olduğunu vurguladı.

Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi

Ekici, “Aziz milletimizin yardımseverlik duygularının sembolü ve büyük barış medeniyeti birikimimizin anlamlı bir tezahürü olan Türk Kızılay, 156 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan köklü bir kuruluşumuzdur.

Savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğan Türk Kızılayı; 1868 yılından günümüze kadar özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü hizmetleriyle dünyanın saygın yardım kuruluşlarının başında yer almaktadır.

Türk Kızılayı, sınır tanımayan, insan ayrımı gözetmeyen faaliyetleri dolayısıyla, hem uluslararası yardım kuruluşları arasında güvenilirliği ve itibarıyla ön plana çıkmış, hem de milletimizin gönlünde önemli bir yer edinmiş, ülkemizin yüz akı olmuştur.

Milletimizin ve yardımsever Kırklareli halkının bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu unutmayacağına, Kızılay’a olan desteklerini artarak devam ettireceğine yürekten inanıyorum.

Aziz Milletimizin sevgi, hoşgörü, şefkat, merhamet ve dayanışma kültürünün anlamlı bir tezahürü olan ve  üstlendiği görevi kurulduğu günden bu yana başarıyla yerine getirerek yaptığı güzel hizmetler ile  halkımızın olduğu kadar dünya mazlum ve muhtaçlarının da gönlünde taht kuran, tüm Türk Kızılay’ı çalışanlarını ve özellikle  Türk Kızılay’ı Kırklareli Şubesini aralıksız olarak düzenledikleri kan bağışı kampanyaları  ve yardım faaliyetlerinden dolayı tebrik ederek, Türk Kızılay’ın kuruluşunun 156. yıl dönümünü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Editör: Arzu Dursun Atay