Balkan Yarımadası Göçmenleri Derneği (Bal-Göç) Trakya Lüleburgaz, Bulgaristan'dan gelen misafirleri ağırladı. Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen iftar programına Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, Kırklareli Üniversitesi akademisyenleri, kurum müdürleri ve dernek üyeleri katıldı.

Programda Bulgaristan'ın Filibe ve Şumnu Üniversitelerinden gelen misafirlerle birlikte güzel bir kaynaşma ve dayanışma ortamı oluşturuldu. Katılımcılar, birlikte geçirdikleri sıcak ve samimi iftar programında kültürel alışveriş yapma fırsatı buldular.

Talay, Sünnet Törenine Katıldı Talay, Sünnet Törenine Katıldı

Dernek yönetimi, etkinliğe katkılarından dolayı Kırklareli Valiliği başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Bu tür etkinliklerin, göçmen toplumlar arasındaki ilişkilerin güçlenmesine ve dayanışmanın artmasına önemli bir katkı sağladığı belirtildi.

Bal-Göç Trakya Lüleburgaz tarafından yapılan açıklamada, ‘’Bugün Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi’nde, Kırklareli Vali Yardımcımız Sn. Elif Canan Tuncer, Kırklareli Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Hilal Liliyar Özefsun, Kırklareli Üniversitesi hocalarımızın, Kurum Müdürlerimizin ve Dernek Üyelerimizin katılımlarıyla, Bulgaristan Filibe ve Bulgaristan Şumnu Üniversitelerinden gelen misafirlerimiz ile İftar programı gerçekleştirdik. Güzel ve sıcak bir ortamda gerçekleşen iftar programında gelen misafirlerimiz ile camiamız kaynaşma fırsatı buldu. Başta Kırklareli Valiliğimiz olmak üzere bu güzel ve samimi programda emeği geçen herkese, üyelerimiz ve camiamız adına teşekkür ederiz.’’ İfadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner