Üsküp Belediyesinin bir süre önce Bolyarovo ile gerçekleştirdiği işbirliği projesinde sona gelindi.

Çağdaş ve modern kültür yatırımlarının hayata geçirilmesiyle ilgili Üsküp Belediyesinin başlattığı kültür yapılanması böylelikle büyük bir yol kat etti.

Zaman zaman ziyaret amacıyla uğradığım Üsküp’te geçen yaz bir hayli yatırım çalışmaları görmüştüm.

Beldenin tamamında altyapı yenilenmesiyle alakalı gerçekleştirilen su şebekesi sağlıklı hijyenik alt yapısıyla tesis ediliyordu.

Doğal içme sularının yeni şebekeye, sulamada kullanılacak suyunda eski şebekeye yönlendirilmesiyle çifte alt yapı uygulaması ilk kez Üsküp’te hayata geçirilmişti. Konuyla ilgili Üsküp Belediye Başkanı Sn. Hüseyin Kasap’tan  da o dönemde detaylı bilgi almıştım. Özen ve özveriyle üzerinde durduğu yatırımları da yerinde görmüştüm.

Kısacası Sn. Kasap’ın Üsküp için yatırım hamlesine o günlerde tanıktım. Kendisini bu hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum.

Şimdi ise tebriklerimi bir kez daha dile getiriyorum.

Çünkü AB Projesi Kapsamında muhteşem bir yenilik Üsküp’te hayata geçirildi.

AB Sınır ötesi iş birliği kapsamında 396.890.94 Avroluk hibe yatırımı ile Üsküp’te Kültür hizmetinde önemli bir noktaya geldi.

Özellikle gelecek nesillerin alt yapısında önemli yeri olan Kültürel yapılanma böylelikle genlerimizin de yetişmesinde önemli rol oynayacaktır.

Bu yatırımın Başkan Hüseyin Kasap nezdinde Üsküplülere hayırlı olmasını diliyorum.

Bilinmektedir ki yetişen yeni nesil geleceğimiz ve yarınlarımızın güvencesidir.

Bu sebeple her yerel yönetimlerde ortaklaşa çalışmaların büyümesi vatandaşa sunulacak hizmet kalitesinin arttırılmasıda da önemli bir yol olacaktır.

Sn. Hüseyin Kasap’a çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Gençlik kültürel yapıyla ülkesine itibar ve gelecek kazandırır yerel yönetimlerinde destekleri yol alma mesafesini hızlandırır.

Tüm yerel yönetimlerin gelecek için yapacakları çalışmalarında başarılar diliyorum.

Üsküp’te bu anlamda, sınır ötesi dayanışma da farklı bir başarı sağlamıştır.

Saygı ve Sevgilerimle;

Hoşçakalın…