Doğa temelli çözümlerle tarımın sürdürülebilirliği artırılacak Doğa temelli çözümlerle tarımın sürdürülebilirliği artırılacak

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak ve iç sularımızdaki av yasağına uyulmasını denetlemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Vize ilçesindeki Pabuçdere ve Kazandere Barajları’nda denetimler gerçekleştiriliyor.

İlçe Müdürlüğü’nün teknik personelleri tarafından yapılan bu denetimler, av yasağı süresince barajlarda kaçak avlanmanın önüne geçmeyi hedefliyor. Av yasağı dönemi, su ürünlerinin üreme ve büyüme dönemlerine denk gelmesi nedeniyle, bu denetimler su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, av yasağına uymanın ekosistem dengesi ve su ürünlerinin geleceği için kritik olduğunu belirtti. Yetkililer, av yasağına uymayanlara yönelik yasal yaptırımların uygulanacağını ve bu tür denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay