Vize ilçesi okulları, çeşitli spor branşlarında elde ettikleri başarılarla dikkatleri üzerine çekiyor. 2024 yılında gerçekleşen birçok spor organizasyonunda farklı branşlarda sahne alan öğrenciler, toplamda 22 kupa ve 300 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.

Bu başarılarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vize İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, “Aslında bu, 3 yıllık bir hikaye. Geleceğimiz, yavrularımız ve gençlerimizin en iyi şekilde yetişebilmeleri adına Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük önder Atatürk’ün söylediği gibi, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesiyle, yavrularımızın ve gençlerimizin spor alanında fiziksel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamak ve sağlam bir kafayla hayata hazırlanmaları adına 3 sene önce çalışmalara başladık” dedi.

Müdür Akdemir, elde edilen başarıların artarak devam ettiğini belirtti ve şu başarıları sıraladı:

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı: 8 il birinciliği.

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı:17 il birinciliği.

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı: 22 il birinciliği.

Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe Beko kupasını aldı Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe Beko kupasını aldı

Akdemir, "Hedefimiz, attığımız adımlar ve yaptığımız çalışmalarla Vize’yi bir spor kenti yapmaktır. Bu başarıda emeği geçen öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haber: H. Murat Taner 

Muhabir: Hacı Murat Taner