Kırklareli Belediyesince her yıl yapılmakta olan Kakava Kültür ve Sanat festivaliyle ilgili bir dizi kararlar oldu.

Bu kararların kamuoyuna duyurulması için düzenlenen Basın Toplantısında Başkan Kesimoğlu gerekçelerini açıkladı.

Kesimoğlu yaptığı konuşmada ardı arkası kesilmeyen terör saldırılarını dile getirerek, her yeni güne başka bir acı haberle başlıyoruz” dedi.

Kesimoğlu’nun önemle vurguladığı karar gerekçesinde özetle “Milletimiz kan ağlarken biz eğlence yapamayız” demesi acımızın tarifsizliğine rehber oldu.

Evet.

Kesimoğlu’nun bu kararına katılıyoruz, yürek burkan üzüntülerimizi hat safhaya ulaştıran olayların ne zaman dineceği meçhul…

Seçim öncesi yapılan mitinglerde tek başına bir iktidarın göreve gelmesiyle bu acıların son bulacağı sözlerini veren hükümet sözünü yerine getiremedi.

Yaşanan acıların son bulması Türk toplumunun en önemli beklentisidir.

Ülkemizin merkezi kentlerine kadar giren terör büyük illerde vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor.

Kimin nerede, ne zaman bir patlamayla hayatını kaybedeceği endişesi yarınların kara tablosudur.

Bu millet tek bir şey istiyor “HUZUR”

Bir zamanlar geçim sıkıntılarının yaşandığı ülkemizde bu sorunları yok saymak zorunda kaldık. Kısacası sürünmeye razı olduk yeter ki yürekler yanmasın canlar gitmesin şehitler verilmesin diye.

Yarın hangi ocağa ateşin düşeceği bilinmezken terörün tırmandığı bir ülkede yaşanan huzursuzluk belli ki dinmeyecek.

Dileğimiz bir an önce bu acıların son bulmasıdır.

İşte bu nedenlere bağlı bir karar alan Kırklareli Belediyesi yüreklerde acılar yaşanırken biz eğlenemeyiz gülemeyiz demiştir.

Başkan Kesimoğlu’nun iki cümleyle ifade ettiği yüreğimiz yanıyor ifadesi isteriz ki bu günlerde son bulur. Acılar unutulmaz ama temennimiz bundan sonra acılar yaşanmasın.

Mutlu huzurlu bir gelecek umuduyla yaşanılır bir ülke olabilme yolunda cadde ve sokaklarda özgürce dolaşabileceğimiz, endişelerden, acılardan uzak, sınırlarımızda şehit vermeyeceğimiz, metropol iller de acılar paylaşmayacağımız bir “Türkiye “ diliyorum.

Hoşçakalın…